RUNapest nyuszis XTRA / xtra táv - xtra panoráma

Útvonal

15 km

A RUNapest XTRA két dologban különleges:

- A kihelyezett QR kódoknál - ha szeretnéd - megáll az időmérés, így van időd gyönyörködni, vagy kicsit kifújni magad;

- Sok szint és további csodálatos panoráma került az útvonalba.

A rajt és cél helyszíne, és maga a QR kódos rendszer nem változik, megegyezik a "sima" nyuszis körön megszokottakkal.

Az időmérés megállítása:

Amennyiben az egyik ponton megállnál, csak annyit kell tenned, hogy odaérve becsippantod a szokott módon a QR kódot, majd továbbinduláskor ismét, ugyanazt a kódot beolvasod. A két beolvasás között eltelt idődet a rendszer levonja a végeredményből, A telefonod a kijelzőjén is kiírja a 2. beolvasásnál, hogy az adott ponton mennyit vont le. A levonás minden QR ponton érvényesíthető, de nem lehet több, mint 1 óra.

Az XTRA távon elérhető új látványosságok és panorámák:

Gül Baba türbéje

Panoráma a Margitszigetre és Újlipótvárosra

Halászbástya és Mátyás templom

Panoráma a belvárosra

Várnegyed

Panoráma a budai oldalra és hegyekre

Budai vár

Gellért-hegy és Citadella

Panoráma a Budai várra

Panoráma a déli városrészre

A RUNapest XTRA szintideje futva 03:00, teljesítménytúraként 06:00, amibe nem számít bele az időlevonás, amit a pontokon esetleg aktivász magadnak.

Táv: 15,5 km

NEVEZÉS:

  1. lépés regisztráció: az oldalon a regisztrációt követően tudsz nevezni. Csak az első nevezés előtt kell megtenned.

  2. lépés nevezés: a versenyre oldalára belépve (log in), a nagy kék NEVEZEK gombot kell megnyomni, és beírni a kért adatokat.

  3. lépés fizetés: utalás után “Jelentkezéseim” fül alatt található egyedi, 6 számjegyű “Futó azonosító” számodat aktiváljuk. A nevezési díjat, azaz 4.990,-Ft-ot a következő számlára küldd: RUNaway Sportszervező Kft. Gránitbank 12100011-17731126-00000000 Ha szeretnél hamar indulni, és még esetleg nem aktiváltunk, akkor hívd bátran a +36 20 460 5191-es telefonszámot.

Az útvonal:

A rajt helyszíne a SUHANJ! fitness bejárati ajtaja, amin a RUNapest RAJT kódot kell beolvasni.

Innen kifutsz a körútra, átfutsz a Margit-hídon, átérsz Budára, ahol a Vidra utca, Frankel Leó útvonalon jutsz el az első emelkedőig, a Gül Baba utca aljára. Fuss végig a Gül Baba utcán (ne vágj le a lépcsőn a Gül Baba türbéje felé), majd a tetején a pár lépcsőfok után fordulj be balra a Turbán utcába. Fuss le a türbéig, olvasd be az első ellenőrző kódot.

Fuss tovább lefelé a türbe mellett a Turbán utcán, le a rózsakerten át a Mecset utcába, majd az utca végén megint balra a Margit utca, Margit körút útvonalon fuss le a Dunapartra.A Dunaparton fuss le a Batthyány térig, fuss át a zebrákon a vásárcsarnok felé, keresztül a téren, majd a csarnok előtt fuss be balra a Markovits Iván utcába. Egy saroknyit fuss az Iskola utcán, majd jobbra fel Franklin utcán és folytatásán az Ilona lépcsőn, aminek a tetejére érve csak balra tudsz tovább futni, a Gimnázium utcán, a várfal tövében. (A fal tetején van Táncsics börtöne.) Menj végig az utcán, és kiérsz a Halászbástyá lépcsőihez, fuss fel rajtuk, és felérve balra a kis Szentháromság parkban találod a kódot.

Ha kigyögyörködted magad, fuss el a Mátyás templom előtt jobbra, és jobbra tartva a Táncsics Mihály utcán fuss végig, egészen a Bécsi kapuig. Itt a lépcsőn fuss fel a várfalra és fuss körbe a várfal mentén a Levéltár és a Hadtörténeti múzeum mögött, majd végig a nyugati falon tovább, amíg a Dísz térre nem érsz. Itt fuss keresztül a Sikló felé (Kolodko szobor: Kockásfülü nyúl), a turul szobor alatt fuss le a lépcsőn a Budavári palota elé, majd a kis hangulatos macskaköves utcácskán fuss le a 0-s kilométer kőhöz a Calrk Ádám térre. Innen a Lánchíd utcán fuss a Szarvas térre, onnan a zebrákon át a Tabánba fel, a Kereszt utcán, kerüld körbe a Czakó utcai sportpályát a Naphegy utca, Czakó utca útvonalon, majd a Hegyalja utat keresztezve fuss keresztül a Gellérthegyi víztározó tetején található parkon. Fuss végig az Orom utcán, aminek a végén sétányra vált az útvonal. Az aszfaltos szerpentinen fuss fel a Citadella kilátó nevű pontra ahol a kódot is találod, a kínai turistacsoport mellett.

Innen fuss végig a Citadella fala mentén a Szabadság szoborig, és előtte le is tudsz futni, megint csak szerpentinen a Szent Gellért térig. Itt fuss át a Szent Gellért rakparton, csippantsd be a kódot.

Fuss át a Szabadság hídon, és fuss a Vigadó térig a felső rakparton, ahol megtalálod a villamos korlátján ülve a Kiskirálylány szobrát és a következő QR kódot.

Menj tovább a Lánc-hídig, és közvetlenül a híd előtt fuss le a lépcsőn az alsó rakpartra, ott fuss tovább a Parlamenet előtt. A parlamentet elhagyva menj át a zebrán, válts ismét a felső rakpartra, ahol a Jászai Mari téren és a körúton át jutsz vissza a Tátra utcába a Suhanj! fitnesshez, ahol becsippantod a CÉL kódot.

Gratulálunk :)

A QR kódok pontos helyei, képekkel ITT

  1. RAJT a Suhanj! Fitness bejáratánál. (Vigyázz, mert ott van mellette a CÉL is, az majd csak a végén kell)

  2. GÜL BABA (1,5 km) Egy ingatlanos tábla jobb alsó sarkán, a pótkód a kutyának fűre kakilni tilos tábla :D hátoldalán

  3. BUDAI VÁR (4,3 km) A Halászbástya mellett pár lépcsőt lépj fel a Szentháromság parkba, a lépcső mellett található szellőző hátoldalán van a kód. Pótkód onnan néhány méterre elektromos dobozokon.

  4. GELLÉRT HEGY (10,3 km) A kilátópont melletti villanyoszlopon térdmagasságban, a pótkód egy villanyoszloppal lejjebb.

  5. SZABADSÁG HÍD (11,4 km) A híd előtt, az alsórakpartra vezető lépcső előtt egy sárga tábla hátulján van, míg a pót kódot a lépcső után egy zöld tábla hátulján találod.

  6. KISKIRÁLYLÁNY (13 km) A Kiskirálylány mellett található, az alsórakpartra vezető lépcső bejáratánál találod, egy szürke dobozon, föld magasságban, a dombormű tovében. A pót kód a királylány jobbján lévő oszlop tövében, szintén föld magasságban, a korlát mögött.

  7. CÉL - A RAJT kódja mellett, az ablak másik sarkában